+31 (0) 85 401 79 22 info@verzuimapplicatie.nl

Vitaliteit, zomerbeats en vitamine D

Op het moment dat de klok een uur verzet wordt, zowel naar de wintertijd als naar de zomertijd, blijkt dat veel medewerkers daar last van hebben. Vooral de ‘avondmensen’ onder ons kunnen last hebben van de zomertijd. Vaak wekenlang te weinig slapen door het verzetten van de klok.

Eén van de effecten is dat we minder productief zijn, we slapen slechter en het leidt regelmatig tot meer kort verzuim. Toch heeft de invoering van de zomertijd niet alleen negatieve effecten op ons bioritme en welzijn! Het team van VerzuimApplicatie heeft een top 3 met positieve ervaringen van de eerste week zomertijd opgesteld! 🙂

Op 1!
Weg met de winterdip, laat de zomervibes maar komen!
Kou, regen en… korte dagen. Echt vrolijk worden wij daar niet van. Vanaf deze week hebben we van die heerlijke lange, lichte dagen waardoor we de benodigde vitamine D opvangen. Nodig voor het normaal functioneren van onze spieren en het immuunsysteem en voor het opbouwen en onderhouden van gezonde botten. Dat pakken we zomaar mee!

Op 2!
Buiten sporten
Ok, voor de diehards onder ons is de winter geen excuus, maar eerlijk is eerlijk wij van VerzuimApplicatie vinden het nét even lekkerder met de zon op ons gezicht. En dus is de zomertijd natuurlijk meer dan goed nieuws! Het blijft langer licht en na het rondje hardlopen, of wandelen, is er nog tijd genoeg om een terrasje te pakken.

Op 3!
Zomerhitjes
Que si que no! En voor de iets ouderen onder ons Holiday Rap van MC Miker G & DJ Sven. Dus Vamos a la playa! Van al die lekkere zomerse beats en opzwepende ritmes gaan wij spontaan (nog) iets harder werken!